2013. június 20., csütörtök

Ladikos Fesztivál - Mecsér

Az árvíz végül megkegyelmezett a Ladikos Fesztiválnak, és bár a parttól távolabb került megrendezésre a fesztivál, de meg lehetett tartani. Az idő is nyáriasra fordult, tehát minden kiváló volt. Mecsér Győrtől nem messze található, és a fesztivál hangulata kicsit "kapolcsos" utánérzés volt. Meglepően sokan kilátogattak a rendezvényre. Ezúton is gratuláció a szervezőknek, hogy ilyen jól összehozták az árvizek ellenére, hiszen elég nagy kirakodás volt, lehetett korabeli ruhákban fotózkodni, agyagozni a gyerekeknek, és nagyon sok vendéglátó egység, árus kipakolt. 


A kürtős kalácsost nem kóstoltuk, mert előre tudjuk, hogy a nyáron még rengeteg helyen és mennyiségben fogunk fogyasztani. 


A hangulat tényleg annyira jó és közvetlen volt, hogy több helyen spontán zenélés kerekedett. Amire a fenti kép is bizonyíték.

A szervezők arra is figyeltek, hogy a fellépő művészek, ne szenvedjenek semmiben hiányt, így a sátorban vizet adtak, ami bármennyire egyértelmű nyáron (és egyébként is), sok helyen tapasztalható, hogy elmarad, nem figyelnek rá. Aminek külön örültünk, hogy vacsorát is kaptunk. Babgulyás és sertés, illetve marhapörkölt között választhattunk. Én a babgulyás mellett döntöttem. Már maga a látvány is jó, hogy az orrunk előtt készül igazi bográcsban az étel. 


Az íze finom volt, semmivel se lehet összehasonlítani a bográcsos és az otthon lábasban főtt ételeket. Egyedül annyi bajunk volt, hogy nagyon sósra sikeredett a leves, biztos a csülök miatt, így a végén már elég erősen kellett küszködni, sok kenyeret (Lipóti pékség!) és vizet fogyasztani mellé, hogy lemenjen. 
Mindenkinek ajánljuk a fesztivált, mert nagyon barátságos, közvetlen a hangulat.





Teszt időpontja: 2013 június 15. , Mecsér

Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése