2014. április 9., szerda

Gyulai Kolbász és Sódarmustra

Visszavonhatatlanul tavasz van és mi örülünk, hogy immár jó időben koncertezhetünk és utazhatunk. Pláne, ha egy olyan helyre megyünk, mint a gyulai kolbászfesztivál! Bár Budapestről 4 óra kocsival, és az se segít, hogy az utak minősége nem a legjobb, de megéri elmenni, mert a gyulai vár és környéke kárpótol.


Mikor megérkeztünk, leparkoltunk a színpad mögé és kiszálltunk a kocsiból, egy pillanat alatt elgyengültünk. Olyan erősen kavargó sült hús, kolbász, hurka illatokat, csaptak meg minket, hogy szinte faltuk a levegőt. 
Koncert előtt még volt időnk gyorsan körbe nézni. A bazáros vásár rész nem volt nagy, és nem is túl érdekes, de nem is ez volt a fő cél. Gyulai pálinka, pár kürtőskalácsos, szörpös, természetes gyógyszappanos, fonott kosaras, és a nélkülözhetetlen céllövöldés. Gellértet ezek mellől igen nehéz elrángatni, és mindig nyer is valamit. 
Koncert után, ahogy az egy jó fesztiváltól és szervezőktől elvárható, a backstage-ben vendégül láttak minket, amit ezúton is köszönünk, és üdvözlünk. 
Toros káposzta, véres és sült hurka, kolbász, tehát minden, ami jóféle. Jó fűszerezés, házias ízek. Elégedettek voltunk. 
Ezután még egy gyors séta a hús árusok között, kiknek külön sátor volt felhúzva. Itt fakkokba árulta mindenki a portékáját. Az árak eléggé egymáshoz voltak szabva, alig volt eltérés. 2800-4500 közötti kolbászok, sonkák, stb. Ez már igen városi ár, nem a legolcsóbb, de több helyen is kóstoltunk, és finomak voltak. Ami a favorit, az az elsőnek igen csak bizarrul és furán hangzó szilvalekváros kolbász volt. A http://www.bekesikolbasz.hu/ tette eme merész lépést, és azt kell mondjam, jól tették, hogy megalkották. Vettem is belőle, bár az ára igen csak borsos, de akiknek eddig kínáltam, az szintén áradozott róla. 


Ezen a 3 napos rendezvényen igen sok minden van. Koncertek, játszóház, kézműves foglalkozások. Egy igazán jó vidéki program, amit ajánlani tudunk mindenkinek családosoktól, a romantikus párokon át, a bulizni vágyó fiatalokig. (Utánunk Charlie volt a fellépő). 





Teszt időpontja: 2014 március 29., Gyula

Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése