2013. május 14., kedd

Gödöllői Királyi Kastély

Hétvégén a Gödöllői Királyi Kastélyban jártunk, ahol a Talamba ütőegyüttes koncertjén szerepeltünk. 


Mindenkinek érdemes ezt a csodálatos barokk kastélyt meglátogat. Budapestről is fél óra alatt leérhetünk HÉV-vel, ami igazán nem sok, ha azt nézzük, hogy a fővároson belül is simán elutazgatunk egy órát egyik helyről a másikra. A kastély csodálatos és jelenleg is aktívan működik, nem úgy mint számos hazai társa, ahol azt kell végig nézni, hogy megy tönkre az idő múlásával a gyönyörű hagyaték. Számos program közül lehet választani egész évben.
Mi koncert előtt beültünk a kávézóba, ahol egy süti és kávé mellett beszélgettünk kicsit.
Őszintén szólva engem nehéz lenyűgözni sütemények terén, mert nagyon szeretem az édességet, viszont kritikus is vagyok. Sok helyen eszek, majd szomorúan konstatálom, hogy fölöslegesen kidobott pénz volt csak. Itt viszont már kinézetre is megfogott a Tejkaramellás szelet. És be kell valljam az ízében se csalódtam. Sőt! Azt kell mondjam, ilyen finomat még nem ettem. Na, nem mintha annyi tejkaramellás tortát ettem volna, de most átfogóan az összes tortára gondolok. Benne van az első 5-be. A krém nem vajas, nem édes. Nem fojtogató, hogy küszködünk a lenyelésével és nem émelygünk utána. A tésztája friss, puha. Muszáj megkóstolni! És a vicc az, hogy 390ft-ba kerül, ami egyáltalán nem drága ahhoz képest, hogy egy ilyen patinás kastélyban fogyasztjuk el. Budapest belvárosában is simán elkérnek ennyit, nem menő helyeken gyenge, vagy közepes sütikért.


A koncert után még volt állófogadás, ahol szendvicsek és sütemények voltak, de azok már nem ütötték meg a helyi színvonalt. Gondolom hozatták valahonnan. A szendvicsek átlagosak, a koktél paradicsomok szó szerint ijesztőek voltak, ugyanis valamelyik, ilyen feketés zöld volt, valamelyik pedig rikító narancssárga. 


Mindenkinek ajánljuk, ha tehetik látogassák meg ezt a gyönyörű kastélyt, és kóstolják meg a Tejkaramellás szeletet! 



Teszt időpontja: 2013 május 12.

Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése