2013. január 30., szerda

Rántott hús és a szendvics - FMH

A nemrég átadott FMH-ban (Fővárosi Művelődési Házban) játszottunk. Az épületnek még van hova fejlődnie, de ez nem az a blog, ahol ezt elemezzük, így térjünk is rá a muzsikusok egyik kedvenc ételére a rántott húsra. Amilyen egyszerű, nagyszerű és közkedvelt "fogás", mégis nagyon sok változata van, de annál kevesebb, ami jó ízzel fogyasztható. Sajnos ez utóbbi is közéjük tartozott. 



Lehet, hogy beszállítótól, de véleményünk szerint az éppen mellette üzemelő TESCO EXPRESS-ből származnak a hozzávalók. Vizes zsemle, ami valljuk be, sok háztartásban előfordulhat, főleg tízóraira, uzsonnára gyerkőcnek iskolába, de biztos sok társadalmi réteg fogyasztja még ezt az olcsó, de ízetlen, és lényegében semmit se érő zsemlét. Persze itt annyira nem lehet hibáztatni a szakácsot, mert ez előre készített. Azért olyan elvetemültek nem vagyunk, hogy friss házi zsemlét követeljünk minden helyre. Pedig, milyen szép álom is lenne, csak finomat és egészségeset étkezni mindenhol. Apropó, holnap Torkos Csütörtök!
Szóval a rántott hús... szép nagy vastag darab volt, ami egyből elindította a nyálelválasztásunk, de az első harapás után, jött a gyors csalódás. Nem lehet túl ecsetelni a dolgokat, nagyon olajos volt, és még egy pici sütés ráfért volna. Valamint sok zsírszövet is maradt a széleinél, amit annyira nem értékelünk. 
Erre pakoltak még egy salátát, picit megvajazták és kész is. Volt még sonkás és szalámis változatban, azokról se tudunk semmi érdemlegeset mondani. Ezen kívül kávét és ásványvizet kaptunk.
Mielőtt arra gondolna valaki, hogy nem becsüljük meg a dolgokat, nem erről van szó. Csupán arról, hogy lehet kevés pénzből, és kevés alapanyagból is minőségileg jobbat, és meghatározóbbat alkotni. Ez vonatkozik mindenkire, az otthon ülő háziasszonyoktól kezdve, a kis vendéglőkön át, a saját nevükben fürdő, de már korántsem olyan színvonalon működő éttermeknek. Ezért próbálunk küzdeni és tenni is. Az utóbbi időben a gasztronómiában jó irányú változások vannak. Reméljük ezt egyre többen követni fogják!






Teszt időpontja: 2013. január 25.

Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése